Доступність посилання

ТОП новини

КВУ закликає відмовитися від виборів у Сєверодонецьку, бо на дільниці приїжджають бойовики


У Сєверодонецьку озброєні представники так званої «Луганської народної республіки» об’їжджають виборчі дільниці та вилучають наявну документацію.
Про це "Східному варіанту» повідомили у прес-службі Луганської облорганізації Комітету виборців України. Оскільки бюлетені до Сєверодонецка ще не привезені, то «здобиччю» можуть бути уточнені списки виборців і печатки ДВК.

Але навіть якщо ці матеріали не будуть знайдені, представники ЛНР можуть приїхати ще раз, коли на дільницях з'являться бюлетені.

«У зв'язку з цим ЛОО КВУ висловлює позицію, що від проведення виборів президента України у Сєверодонецьку слід відмовитися. У зв'язку з неможливістю забезпечити безпеку виборцям і членам виборчих комісій», - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, у двох районах Луганської області голови сіл заважають роботі дільничних комісій. Стало відомо, що з одного з сіл Кременського району в ЛОО КВУ звернулися члени дільничної комісії зі скаргою на те, що сільський голова перешкоджає роботі дільничної комісії з виборів президента України 25 травня 2014 року. Зокрема, він заборонив відкривати приміщення виборчої дільниці, і проводить особисті розмови з членами ДВК з вимогою не брати участі у виборах.
XS
SM
MD
LG