Доступність посилання

ТОП новини

Представники «ДНР» і «ЛНР» підписали документ про об’єднання в «державу Новоросія»


Ватажки проросійських сепаратистських збройних угруповань «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка» заявили, що об’єднуються і проголошують «державу» з назвою «Новоросія». Про це вони підписали документ, повідомляє місцеве агентство «УРА-Информ.Донбасс».

Сам процес підписання проходив у закритому режимі, вхід в кімнату охороняли кілька автоматників. Зафіксувати скріплення документа підписами допустили лише журналістів російського телеканалу «Росія-24».

Також під час заходу було оголошено, що в угрупованні «Донецька народна республіка» стався розкол. Керівництво «ДНР» розкололося на дві групи, що підтримують різні погляди на розвиток «республік»-угруповань.

Сьогодні ж у Донецьку відбувся так званий «парламентський з’їзд народних представників» з низки міст і областей України. Як повідомляє місцеве видання «Новости Донбасса», учасники ухвалили «маніфест Народного фронту», сповнений антиукраїнської пропаганди.

З’їзд був ініційований рухом «Південний Схід» на чолі з народним депутатом Олегом Царьовим. Його підтримали голова «Верховної Ради» «ДНР» Денис Пушилін і «прем’єр-міністр» «ДНР» Олександр Бородай.

Водночас «голова ЦВК» «ДНР» Роман Лягін, «спікер парламенту» «ДНР» Володимир Макович і «народний губернатор» Павло Губарєв не підтримали ідеї цього заходу і заявили, що не мають до цих людей ніякого стосунку.

XS
SM
MD
LG