Доступність посилання

ТОП новини

На Рівненщині фіксують високу активність виборців


Активність виборців на Рівненщині – висока
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:49 0:00
Вже за першу годину дострокових виборів президента у Рівному на різних дільницях проголосували від восьми до 11% виборців. Без запізнення на Рівненщині відкрилися всі 999 виборчих дільниць у п’яти виборчих округах, інформує кореспондент Радіо Свобода.

В області триває жалоба за загиблими бійцями Володимир-Волинської бригади, серед яких були троє рівнян. Чимало людей прийшли на дільниці у вишиванках, дехто – в чорних.

Напередодні окружкоми вирішували, що робити з членами виборчих комісій від Петра Симоненка, адже він знявся з виборів і подав заявку на відкликання своїх членів ОВК. Однак практично всі дільничні комісії переконали людей залишитися, щоб комісії були укомплектовані, і люди пристали на таку пропозицію.

Суттєвих порушень станом на 11:00 годину не зафіксовано. Мережа «Опора» повідомляє, що на багатьох дільницях не вистачає по кілька бюлетенів. Причиною цього є те, що люди змінили місце проживання, і на них не розрахували бюлетенів. На деяких великих дільницях бракує скриньок та кабінок.

У прес-центрі Рівненської організації Комітету виборців України повідомили про інцидент на одній із дільниць, коли спостерігача від «Опори» не пускали на ранкове засідання комісії. За втручання правоохоронців ситуацію владнали.

В області працюють спостерігачі від ОБСЄ з Німеччини, Англії, Канади та США. Ситуація спокійна.
XS
SM
MD
LG