Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині працюють усі виборчі дільниці


На Дніпропетровщині відкрилися всі виборчі дільниці
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00
На Дніпропетровщині в неділю всі виборчі дільниці у містах та районах області відкрилися вчасно – рівно о 8:00. Про це заявили в Дніпропетровській облдержадміністрації.

За даними з облдержадміністрації, на території Дніпропетровської області працює 17 окружних і майже 1800 дільничних виборчих комісій. За інформацією Центральної виборчої комісії, 25 травня на них має можливість проголосувати понад 2,6 мільйона жителів області.

Водночас, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, в перші години від початку голосування на виборчих дільницях Дніпропетровська черг не спостерігається. Дехто з виборців іде на дільниці у вишиванці. Голосують поки насамперед люди старшого віку.

«Найстрашніше те, що в нас, в Україні долю молодих людей вирішують люди старшого покоління, які народилися в СРСР. Я дивлюсь, хто йде на вибори: це люди у віці понад 60-70 років. Молоді мало», – сказав Радіо Свобода голова виборчої комісії №121166 26-го виборчого округу, громадський активіст Віктор Таратушка.

За даними членів дільничних комісій, з досвіду попередніх виборів, швидше за все, молодь приходитиме на дільниці пізніше.

Скарг на матеріально-технічне забезпечення дільниць поки не зафіксовано. Усі ДВК та ОВК – під охороною близько 4 тисяч працівників міліції. Як повідомив начальник відділу управління громадської безпеки головного управління МВС України у Дніпропетровській області Сергій Мороз, до охорони громадського порядку безпосередньо на території населених пунктів області залучили 860 працівників міліції».

«Додатково створено 49 мобільних груп з числа працівників спеціального батальйону міліції, які розташовуються поблизу територіальних органів внутрішніх справ та будь-якої миті готові прийти на допомогу в разі потреби», – сказав він.

Водночас ті, хто вже проголосував, зазначають, що очікують від нового президента України «наведення ладу й забезпечення миру».
XS
SM
MD
LG