Доступність посилання

ТОП новини

На київських дільницях виборці утворюють значні черги


Черги на київських дільницях
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00
У Києві активність виборців настільки велика, що члени дільничних комісій не встигають опрацьовувати всі запити та видавати бюлетені оперативно. Через це формуються черги уже з моменту відкриття дільниць, із 8:00, інформує кореспондент Радіо Свобода.

Ольга Андрєєва, член дільничної виборчої дільниці у Печерському районі, розповідає, що вражена кількістю охочих проголосувати.

«Я знала, що буде натовп, але не думала, що аж така явка. Дивіться, люди ідуть із самого ранку. Я останнього разу таке тільки на референдумі 1991 року бачила. Дуже важко працювати через задуху. Приміщення зовсім непристосоване до такої кількості людей, дихати нічим. Думаю, ближче до вечора взагалі стовпотворіння буде, коли всі попросинаються», – розповідає Ольга Андрєєва.


За даними всеукраїнського опитування «Вибори-2014: рейтинги кандидатів, мотивація вибору, сподівання на вибори», у президентських виборах 25 травня готові взяти участь понад 70% українців, із них «обов’язково проголосують» більш як 60% і більш як 10% «скоріше за все» прийдуть на виборчі дільниці.

Роботу комісій у столиці ускладнює те, що більшості виборців треба видавати чотири бюлетені – крім «президентського», це також бюлетені для виборів міського голови, «мажоритарний» і «пропорційний» бюлетені для виборів депутатів Київради.
XS
SM
MD
LG