Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті фіксують високу активність і великі черги


На Прикарпатті відзначають надзвичайно високу активність виборців і прогнозують до завершення голосування 80-відсоткову явку. Про це повідомили на прес-конференції в обласній організації Комітету виборців України.

На деяких дільницях на 13:00 проголосували до третини виборців. Спостерігачі відзначають на дільницях в Івано-Франківську, де одночасно з президентськими виборами відбуваються і проміжні парламентські довибори, великі черги, подекуди до сотні людей.

За словами керівника проектів обласної організації КВУ Ігоря Ткача, через черги виникають ситуації, «коли неможливо дотриматися процедурних вимог, які стосуються таємниці голосування: люди починають голосувати поза межами виборчих кабінок».

На окремих дільницях через те, що бюлетені з президентських виборів і проміжних парламентських видаються за різними столами, виборці не хочуть стояти у двох чергах. «Є випадки, коли людина голосує за одним бюлетенем і йде додому, тобто не бере участь в інших виборах, і ми намагаємося встановити, чи це ситуативно так відбувається на дільницях через брак підготовки членів ДВК і відсутність належного організаційного досвіду, чи, можливо, це намагання якось впливати на явку щодо якихось виборів», – сказав Ігор Ткач.

Спостерігачі громадянської мережі «Опора» в Кутах Косівського району зафіксували спробу голосування кількома бюлетенями, однак члени ДВК не задокументували це порушення.

Громадський порядок під час виборів на Прикарпатті забезпечують півтори тисячі правоохоронців, 780 працівників управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області, а також кілька сотень представників громадських організацій.

За словами начальника сектору зв’язків із громадськістю УМВС в Івано-Франківській області Костянтина Кулака, під посиленою увагою важливі для життєзабезпечення області об’єкти, приміром, магістральний газопровід «Уренгой – Помари – Ужгород», третій день здійснюється цілодобове чергування 30 екіпажів, особливо у нічний час.

Наразі випадків порушення громадського порядку, провокацій на Прикарпатті не зафіксовано.
XS
SM
MD
LG