Доступність посилання

ТОП новини

Обама привітав Україну з виборами і заявив про намір співпрацювати з новим президентом


Президент США Барак Обама привітав громадян України із виборами президента. Про це йдеться у заяві, поширеній Білим домом.

«Попри провокації і насильство, мільйони українців пішли на виборчі дільниці. Навіть у деяких місцях на сході України, де групи проросійських сепаратистів прагнули позбавити прав цілі регіони, деякі сміливі українці все одно спромоглися проголосувати», – наголосив Обама.

За словами американського президента, США «високо оцінюють як рішучість усіх тих, хто взяв участь у голосуванні, так і зусилля уряду України щодо проведення виборів в умовах цих загроз».

«Ці вибори є ще одним важливим кроком уперед у зусиллях українського уряду обʼєднати країну й охопити всіх громадян, щоб гарантувати реакцію на їхні проблеми й прагнення», – зазначив Обама.

«США з нетерпінням чекають на спільну роботу як із наступним президентом, так і з демократично обраним парламентом – задля підтримки зусиль України в ухваленні важливих політичних і економічних реформ», – наголосив глава Білого дому.

Барак Обама також зазначив, що США і надалі підтримують суверенітет і територіальну цілісність України, «засуджують і не сприймають російську окупацію й анексію Криму, і залишаються відданими співпраці з Україною й іншими партнерами задля пошуку мирного вирішення конфлікту».
XS
SM
MD
LG