Доступність посилання

ТОП новини

Явка на виборах становила понад 60% – голова ЦВК


Активність виборців на позачергових виборах президента України становила понад 60%, констатує голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

За його словами, вже є дані про перебіг голосування зі 188 округів, тоді як на виборах голосування відбувалося на 189 округах. «Можна вже зараз сказати, що явка становила понад 60%», – сказав Охендовський.

Він додав, що про кінцеві результати щодо явки виборців можна буде говорити після отримання оригінальних протоколів з усіх виборчих дільниць.

Разом з тим Охендовський висловив переконання, що явка на президентських виборах могла б бути вищою, якби вони не відбувались одночасно з місцевими.

«Тому що ті ситуації, які ми спостерігали вчора на виборчих дільницях у Києві та інших містах України, переконливо засвідчили, що ніколи не можна допускати одночасне проведення загальнонаціональних виборів разом з масштабними місцевими виборами. Якби не це, абсолютно очевидно, що явка могла б бути набагато більшою», – сказав він.

25 травня в Україні відбулись дострокові вибори президента. Також цього дня пройшли позачергові вибори міських голів Києва, Одеси, Херсона, Миколаєва, Чернівців й низки інших міст, позачергові вибори депутатів Київської і Черкаської міських рад, а також депутатів ряду селищних і сільських рад.

За даними інформаційно-аналогійної системи «Вибори», найвища явка спостерігається у Львівській (78,2%), Тернопільській (76,63%) та Івано-Франківській (73,95%) областях. Найнижча явка зафіксована в Донецькій (15,37%), Луганській (38,94%) і Одеській (46,01%) областях.
XS
SM
MD
LG