Доступність посилання

ТОП новини

Арена хокейного «Донбасу» пошкоджена вогнем


Зранку в Донецьку горів льодовий палац «Дружба», який є ареною хокейного клубу «Донбас». За повідомленням Державної служби України з надзвичайних ситуацій, загоряння сталося о 4:49.

Пожежа на площі 300 квадратних метрів тривала понад три години, о 8:08 її вдалося. До гасіння були залучені 10 відділень пожежників. Причина загоряння встановлюється, інформують у держслужбі.

Тим часом, прес-служба хокейного клубу «Донбас» повідомила, що в ніч з 26 на 27 травня озброєні люди увірвалися в арену «Дружба», зв’язали охорону, винесли оргтехніку, плазмові екрани, засоби зв’язку, сейф, який був у фан-магазині, викрали службовий автомобіль. Окремо була знищена серверна, в якій зберігалася інформація камер відео спостереження, йдеться в повідомленні.

Наостанок невідомі підпалили споруду. Зусиллями пожежників вогонь вдалося локалізувати.

«Арені «Дружба» завдано значного матеріального збитку. На щастя, людських жертв немає», розповіли у клубі.

«Багато років Арена «Дружба» для донеччан була символом спортивних перемог. Також на її помості проходили великі легкоатлетичні змагання, унікальний міжнародний турнір «Зірки жердини», баскетбольні матчі і багато інших культурних і спортивні події», – заявили у хокейному клубі.

Факти мародерства і погіршення криміногенної ситуації в місті розпочались після активізації сепаратистами своїх дій на території Донецька, зокрема, захоплення адмінбудівель, проведення «референдуму» і ввезення у місто озброєних бойовиків. Про погіршення криміногенної ситуації сказав і новий начальник міської міліції Юрій Седнєв.

Палац «Дружба» є основною ареною хокейного клубу «Донбас», президентом якого є відомий політик Борис Колесніков. З 2012 року «Донбас» виступає в Континентальній хокейній лізі, в якій грають насамперед російські команди, а також по одному клубу з Латвії, Білорусі, Чехії, Словаччини та інших країн.
XS
SM
MD
LG