Доступність посилання

ТОП новини

Працівники Інституту раку вимагали в МОЗ не чіпати їхнього директора


Медики невдоволені перевіркою Інституту раку з приводу корупції
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00
Близько двох десятків працівників Національного інституту раку прийшли під стіни Міністерства охорони здоров’я з вимогою припинити постійні перевірки закладу і дати можливість працювати в нормальних умовах при нинішньому керівнику – Ігорю Щепотіну.

Лікарі тримали плакати з написами: «Медицина поза політикою», «Спокійної праці для спасіння людей», «Ми довіряємо своєму керівникові». Вони заявляють, що Міністерство охорони здоров’я упереджено ставиться до роботи Інституту раку.

«Міністр змінився, а ставлення теж саме. Постійно приходять комісії, з тими ж перевіряючими, не показують плану перевірки інституту, відкривають ногами двері в будь-які кабінети, вимагаючи папірці. До того ж, вони не надають нам результати цих перевірок», – розповіла завідуюча онкогематологічного відділення Інституту Тетяна Каднікова.

Вислухати скарги мітингувальників вийшов міністр охорони здоров’я Олег Мусій. Чиновник пояснив: позачергову перевірку влаштували за численними скаргами на корупцію у закладі від громадських організацій і народних депутатів.

«З четверга, 29 травня буде здійснюватися комплексна перевірка діяльності керівництва в Інституті раку. Вона триватиме протягом двох тижнів. До 20 червня мені повинні покласти на стіл акти перевірки. Якщо будуть знайдені порушення, які вказують у своїх зверненнях народні депутати і громадські організації,керівник буде звільнений», – сказав міністр.

У Національному інституті раку іншою частиною колективу створено ініціативну групу, яка вимагає відсторонення від будь-яких посад нинішнього директора Ігоря Щепотіна й детальної перевірки діяльності Інституту і його реорганізації. Наразі ж трудовий контракт з Ігорем Щепотіним міністерство не продовжило.
XS
SM
MD
LG