Доступність посилання

ТОП новини

Батальйон «Донбас» працюватиме у складі Нацгвардії – Аваков


Голова МВС Арсен Аваков запропонував командирові батальйону «Донбас» Семену Семенченку на базі першої роти батальйону створити батальйон спеціального призначення Національної гвардії України з чіткою координацією із силами антитерористичної організації. Про це повідомив радник міністра Антон Геращенко.

«Добровольці батальйону «Донбас» пройдуть навчання на базі Національної гвардії в селі Нові Петрівці, будуть озброєні, екіпіровані і забезпечені транспортом для виконання завдань протидиверсійного і антитерористичного характеру на території Донецької і Луганської областей. У тому числі, для забезпечення охорони державного кордону від прориву організованих груп терористів з Росії», – йдеться в повідомленні на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Не менше 75 % складу батальйону складуть жителі Донбасу, йдеться в повідомленні.

«Створення спеціального батальйону «Донбас» на базі Національної гвардії України є прикладом ефективної співпраці між патріотично налаштованими громадянами та органами державної влади», – наголосив Геращенко.

Зі свого боку, Семен Семенченко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що рішення про формування батальйону спеціального призначення Національної гвардії України на базі батальйону «Донбас» підтримане загальними зборами добровольців.
XS
SM
MD
LG