Доступність посилання

ТОП новини

Під МВС вимагали покарання винних за розгін студентів з Майдану торік у листопаді


У Києві провели акцію «Не бійся – не бийся»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00

У Києві провели акцію «Не бійся – не бийся»

Під будівлею Міністерства внутрішніх справ у Києві активісти Євромайдану провели пікет в рамках всеукраїнської акції «Не бійся – не бийся». О 13-й годині активісти громадського сектора Євромайдану пришли під МВС із гаслом «Непокаране зло зростає». Кількадесят мітингувальників тримали в руках національні прапори і плакати з написом: «Від побитих до вбитих: непокаране зло зростає – пам’ятаємо 30.11.2013!».

Активісти таким чином вимагали покарати винних у кривавому розгоні мирного Майдану півроку тому. Вони вшанували хвилиною мовчання героїв «Небесної сотні» та тримали портрети тих, хто в травні міг би відзначити свій день народження – Віктора Прохорчука, Валерія Опанасенка, Василя Прохорського, Віктора Чернеця, Едуарда Гриневича.

Всеукраїнська акція «Не бійся – не бийся» стартувала в день, коли виповнилося шість місяців від дня жорстокої розправи над студентами на майдані Незалежності. Сьогодні з 13-ї до 14-ї години у всіх великих містах країни активісти мали провести спільну акцію з вимогою покарати винуватців жорстокої розправи над студентами в листопаді минулого року.

Побиття «беркутівцями» уночі 30 листопада мирних активістів поклало початок тривалим акціям протесту українців. Наступного дня після побиття студентів на Майдан вийшов майже мільйон людей, щоби захистити молодь від злочинних дій влади. За розправу досі із чиновників ніхто не покараний.
XS
SM
MD
LG