Доступність посилання

ТОП новини

Перевірка Інституту раку не заважатиме пацієнтам – міністр


Перевірка Інституту раку не заважатиме пацієнтам
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:07 0:00
У Києві біля Міністерства охорони здоров’я лікарі та активісти провели сьогодні мітинги, на яких зібралися прихильники двох різних поглядів. Частина вимагала звільнити голову Інституту раку, а також головного лікаря Інституту мікрохірургії ока та просили провести люстрацію серед управлінців лікарень. А з іншого боку двору зібрались працівники Інституту раку, які переконували, що задоволені керівництвом лікарнею, а на директора наводять наклеп.

Міністр охорони здоров’я Олег Мусій вийшов до активістів і повідомив, що в понеділок відбудеться чергова перевірка Інституту раку.

«У наказі зазначено, що директорові інституту Щепотіну необхідно створити умови протягом двох тижнів, у які буде проводитися перевірка господарської та адміністративної діяльності. Ця комісія жодним чином не втручатиметься у лікарський процес та надання медичної допомоги. Якщо будуть претензії до лікарів або втручання у лікарську діяльність, ви відразу давайте мені знати, я буду реагувати дуже твердо. Хворі не повинні потерпати від перевірок», – заявив міністр.

Комісія з перевірки завершить інспекцію 20 червня. Саме тоді міністерство вирішить, чи залишиться Ігор Щепотін на посаді.

Позавчора близько двох десятків працівників Національного інституту раку приходили під стіни Міністерства охорони здоров’я з вимогою припинити постійні перевірки закладу і дати можливість працювати в нормальних умовах за нинішнього керівника – Ігоря Щепотіна.
XS
SM
MD
LG