Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура перевіряє причетність політичних партій до сепаратизму


Олег Махніцький, в.о.генерального прокурора України
Олег Махніцький, в.о.генерального прокурора України
Генеральна прокуратура України розпочала перевірку діяльності окремих народних депутатів та політичних партій щодо їхньої причетності до подій, пов’язаних із сепаратизмом на південному Сході України. Про це повідомив виконувач обов’язків генпрокурора України Олег Махніцький.

«Мова йде про народних депутатів, депутатів місцевих рад та представників політичних сил, які своїми діями та висловлюваннями закликають до порушення територіальної цілісності України та повалення конституційного ладу в нашій державі», – зазначив Махніцький.

За його словами, на сьогодні до Верховної Ради вже внесено три подання про притягнення народних депутатів до кримінальної відповідальності за сепаратизм.

«У разі здобуття необхідної доказової бази щодо причетності політичних партій до сепаратизму відповідні матеріали будуть передані до Міністерства юстиції, яке уповноважене звертатися до суду з позовом про заборону діяльності партії», – зазначив Махніцький.

8 квітня Верховна Рада України посилила кримінальну відповідальність за сепаратизм і державну зраду. Ухвалений закон передбачає ув’язнення за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України терміном від трьох до п'яти років.
XS
SM
MD
LG