Доступність посилання

ТОП новини

США наразі не планують обговорювати з Україною новий договір замість Будапештського меморандуму


Джеффрі Пайєтт, надзвичайний і повноважний посол США в Україні
Джеффрі Пайєтт, надзвичайний і повноважний посол США в Україні
Вашингтон має намір «щільно працювати» з Києвом щодо забезпечення безпеки України, але про конкретні домовленості говорити поки зарано.

Про це в інтерв'ю «Дзеркало тижня. Україна» сказав посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

Дипломат прокоментував заяву переможця президентських виборів в Україні Петра Порошенка про необхідність підписання нового міжнародного договору, який заміняє Будапештський меморандум і дає Україні гарантії безпеки аж до військової підтримки.

На запитання, чи можуть США підписати з Україною такий документ, Пайєтт відповів: «Я впевнений, що коли тільки новообраний президент Порошенко приступить до виконання своїх обов’язків, ми неодмінно будемо обговорювати з ним наше подальше співробітництво в галузі оборони і безпеки».

«Обговорювати якусь конкретну домовленість на даному етапі, мабуть, було б занадто рано. Але я впевнений, що з цим керівництвом України ми будемо працювати дуже щільно, щоб зміцнити безпеку України», – наголосив він.

Посол США в Україні також заявив, що підписаний США, Великою Британією, Росією і Україною Договір про нерозповсюдження ядерної зброї, відомий як Будапештський меморандум, не надавав Україні гарантій безпеки.
XS
SM
MD
LG