Доступність посилання

ТОП новини

«Президент» самопроголошеної Абхазії подав у відставку


«Президент» самопроголошеної Абхазії Олександр Анкваб пішов у відставку
«Президент» самопроголошеної Абхазії Олександр Анкваб пішов у відставку
«Президент» самопроголошеної Абхазії Олександр Анкваб, який дотепер керував сепаратистським регіоном Грузії, пішов у відставку. У своїй сьогоднішній заяві він сказав, що йде задля підтримання стабільності в Абхазії.

У суботу «парламент» самопроголошеної Абхазії вирішив, що Анваб не здатен виконувати свої обов’язки, і призначив на 24 серпня дострокові вибори. До цього часу «парламент» доручив виконувати повноваження «президента» своєму «спікеру» – Валерію Бганбі. На площі перед офісом Анкваба залишаються сотні прихильників опозиції.

Абхазька проросійська опозиція звинувачує вже колишнє керівництво у корупції і саботажі реформ. Це відбувається на тлі економічного зростання Грузії.

Тбілісі фактично втратив контроль над абхазьким регіоном внаслідок війни 1992–93 років. Після війни 2008 року Росія визнала «незалежність» Абхазії і офіційно закріпила статус своїх військових на території самопроголошеного утворення. ООН і більшість країн світу не визнають незалежності Абхазії і далі вважають її частиною території Грузії. Тбілісі визнав Абхазію і ще один сепаратистський регіон, Південну Осетію, територіями, окупованими Росією.
XS
SM
MD
LG