Доступність посилання

ТОП новини

Українська армія не воює із мирним населенням Донбасу – Кабаненко


Ігор Кабаненко
Ігор Кабаненко
Українська армія не воює і не воюватиме із мирним населенням сходу України. Про це заявив в ефірі Радіо Свобода адмірал, заступник міністра оборони України Ігор Кабаненко. За його словами, Збройні сили у взаємодії з Національною гвардією навпаки захищають мирних людей Луганщини та Донеччини, які стали жертвами дій бойовиків.

Заступник міністра наголосив на тому, що влада готова до переговорів із тими людьми на Донбасі, які не захоплюють заручників, не ведуть збройну боротьбу і не скоїли тяжких злочинів.

«Що стосується переговорів із тими, хто готовий до конструктиву, це – абсолютно нормальна практика, і вона застосовується. Але є ті, хто веде боротьбу проти законної влади зі зброєю в руках, із використанням цинічних підходів і технологій. Які можуть бути переговори із ними? Переговори можна вести тоді, коли з іншого боку готові до пошуку компромісу», – зазначив він.

«Україна – унітарна, єдина держава. І вона має всі права та повноваження захищати свою територіальну цілісність. До того ж, у цьому конфлікті переважна більшість країн не лише Європи, а й світу підтримують Україну. Бо Україна веде справедливу війну за свою незалежність», – додав Ігор Кабаненко.

Про те, що від дій українських Збройних сил нібито потерпає мирне населення Донбасу, неодноразово заявляли деякі російські високопосадовці.
XS
SM
MD
LG