Доступність посилання

ТОП новини

Правоохоронці підозрюють 40 осіб у скоєнні злочинів в Одесі 2 травня – МВС


Правоохоронці на місці сутичок в Одесі, 3 травня 2014 року
Правоохоронці на місці сутичок в Одесі, 3 травня 2014 року
За місяць, що минув після масових заворушень в Одесі, правоохоронці допитали понад 340 громадян, призначили більше ніж 80 експертиз, повідомив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Григорій Мамка.

Як повідомляє прес-служба МВС України, за даними Мамки, перші висновки експертиз вже почали надходити, однак основну масу результатів досліджень правоохоронці очікують у період з 10 по 15 червня. Серед них – і висновки судово-медичних експертиз, які мають дати відповіді на запитання про причини загибелі людей, чиї тіла знайшли після масових заворушень в одеському Будинку профспілок.

Крім того, заявляють у МВС, тривають дослідження з метою встановити особи потерпілих, адже одну з 48 загиблих осіб досі не ідентифіковано. Щоб встановити особу цієї людини, наразі проводиться експертиза її ДНК, додали в МВС. Слідчі також очікують результатів експертиз для того, щоб встановити наявність у будівлі такої речовини як хлороформ.

«Після проведення судово-медичних експертиз, закінчення пожежно-технічної, будівельно-технічної щодо приміщення буде призначення комплексної експертизи із залученням іноземних фахівців, які дадуть конкретні висновки: яка причина, яка наявність, що саме спричинило швидку смерть потерпілих», – наголосив заступник начальника ГСУ.

За словами Мамки, на даний час у скоєнні злочинів в Одесі підозрюють 40 осіб, стосовно яких запобіжним заходом обрали домашній арешт. Ще 13 осіб утримують під вартою. Стосовно ще кількох затриманих, яких доставили з Одеси до Києва, суд замість узяття під варту, про яке клопотала прокуратура, обрав їм інший запобіжний захід – домашній арешт.

2 травня в Одесі внаслідок сутичок між проукраїнськими та проросійськими активістами загинули 48 людей. Більшість із них задихнулися під час пожежі в одеському Будинку профспілок.
XS
SM
MD
LG