Доступність посилання

ТОП новини

На межі Дніпропетровської та Донецької областей цілодобово перевіряють потяги


Десять екіпажів добровольців з батальйону «Дніпро» спільно з міліцією цілодобово перевіряють потяги на залізничних станціях Дніпропетровської області на межі з Донецькою. Про це повідомили в штабі національного захисту Дніпропетровської області.

За даними зі штабу, батальйон «Дніпро» взяв під контроль чотири станції Дніпропетровської області – Чаплине, Просяна, Межова та Слов’янка. Контроль передбачає огляд усіх підозрілих поїздів і пасажирів задля уникнення провокацій і можливих терактів.

За словами представника батальйону «Дніпро» Володимира Богоноса, в кожному екіпажі – по чотири людини. Як він зазначив, огляд поїздів складається з двох етапів. Перший – це перевірка повідомлень пасажирів чи провідників про підозрілих людей та вантажі. Другий – огляд всіх пасажирів та самого транспортного засобу.

«Ця процедура здійснюється під контролем міліції, члени «Дніпра» забезпечують співробітникам правоохоронних органів безпеку. Завдання просте – підтримання миру і спокою на станціях, щоб люди знали, що їх захищають, щоб вони не боялися користуватися залізницею. Так само важливою для нас є охорона громадського порядку. Були випадки, коли солдати строкової служби з'являлися на станціях в нетверезому вигляді. Один з таких інцидентів стався на станції Чаплине», – зазначив Володимир Богоніс.

Водночас він не виключив, що незабаром батальйон «Дніпро» разом з правоохоронцями встановлять контроль і на інших залізничних станціях на території області.
XS
SM
MD
LG