Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: участь Росії у газових переговорах може бути повʼязана з візитом Путіна у Францію


Переговори «Нафтогазу» з «Газпромом» тривають
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:18 0:00
Премʼєр-міністр України Арсеній Яценюк не виключає, що участь Росії у переговорах щодо ціни на газ для України може мати політичне підґрунтя, зокрема – бути повʼязаною з візитом у Францію президента Росії Володимира Путіна. Про це Яценюк сказав під час виступу у Верховній Раді.

«Не виключаю, що такий переговорний процес, який запропонувала Росія, може бути засобом затягування часу, так як вона перебуває в непростій ситуації, у першу чергу, в сенсі міжнародного позиціонування. І візит президента Путіна до Нормандії, який повинен відбутися 6 червня, може мати стосунок до пропозиції «Газпрому» продовжити перемовини», – зазначив глава українського уряду.

Він повідомив, що 2 червня між українською і російською сторонами за участі ЄС розпочалися переговори щодо зміни ціни на блакитне паливо. «Чи є цей переговорний процес завершеним? Далеко ні. Я дуже стримано оцінюю будь-які перспективи перемовин між «Газпромом» та «Нафтогазом», – заявив прем’єр-міністр.

У «Газпромі» у вівторок заявили, що сподіваються на ухвалення під час переговорів «взаємно прийнятного рішення». Київ наполягає на зниженні ціни на російський газ до 268,5 доларів за тисячу кубометрів.

Цього тижня у Франції розпочинаються урочистості з нагоди висадки союзних військ у Нормандії, у яких візьме участь найвище керівництво держав-союзниць під час Другої світової війни.
XS
SM
MD
LG