Доступність посилання

ТОП новини

У світі до Росії ставляться гірше, ніж будь-коли – опитування


Ставлення жителів різних країн світу до Росії погіршилося за останній рік. Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного на замовлення «Всесвітньої служби ВВС».

Негативне ставлення до Росії висловили 45 відсотків опитаних, а в симпатіях до цієї країни зізналися 31 відсоток респондентів, інформує «ВВС Україна». Автори дослідження кажуть, що погіршення ставлення до Росії – загальний тренд, зафіксований в 13 країнах на всіх континентах.

Найгірше Росію сприймають у Європі та Північній Америці. У Франції з негативною оцінкою погоджуються 69 відсотків респондентів, у Німеччині – 67 відсотків, у Великобританії і США – по 64 відсотки, в Канаді – 62 відсотки. Позитивне ставлення найчастіше висловлюють жителі країн Азії: зокрема, у Китаї позитивні оцінки звучали від 55 відсотків респондентів.

У дослідженні, що тривало з 17 грудня 2013 року до 28 квітня 2014 року, взяли участь 24,5 тисячі осіб із 24 країн, серед яких – і сама Росія, а також Великобританія, США, Австралія, Аргентина та інші. Усіх учасників просили оцінити міжнародний вплив 16 різних країн і Євросоюзу.

Серед країн, які в останні роки втрачають популярність, автори дослідження називають і США, критика яких особливо посилилася у деяких країнах ЄС. Автори дослідження повʼязують цю тенденцію з оприлюдненням даних про масштабну розвідувальну діяльність США у Європі.
XS
SM
MD
LG