Доступність посилання

ТОП новини

Обама: Україна має самостійно вирішувати своє майбутнє


Обама: Україна має самостійно вирішувати своє майбутнє
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00
Країни Заходу мають підтримати Україну на її шляху до реформ і бути єдиними у тиску на Росію. Про це під час своєї промови на урочистостях у Варшаві заявив президент США Барак Обама.

«Ми стоїмо разом, бо віримо, що народи і нації мають право самостійно вирішувати свою долю. Це стосується і народу України. Обкрадені корупційним режимом, українці вимагали уряду, який служив би саме їм. Побиті, скривавлені, вони не здалися. Залякані і переслідувані, вони прийшли на вибори», – зазначив він.

«Нині українці – на тяжкому шляху реформ. Я зустрівся цього ранку з новообраним президентом Порошенком, я сказав йому, що так само, як вільні країни допомагали на перехідному етапі Польщі, зараз ми стоїмо разом із українцями», – додав глава Білого дому.

За словами Обами, Україна «має бути вільною, щоб самостійно вирішувати своє майбутнє». «Дні імперії закінчилися. Більші нації не можуть притискати менші. Ми не приймемо окупацію Росією Криму чи порушення нею суверенітету України. Наші вільні нації єдині в тому, що подальші провокації з боку Росії лише означатимуть її подальшу ізоляцію», – наголосив він.

«Після того, як для обʼєднання Європи пролилося стільки крові, як ми можемо дозволити, щоб зло минулого століття визначило долю нового століття?» – додав Обама.

Барак Обама, як і новообраний президент України Петро Порошенко беруть участь в урочистостях, присвячених 25-річчю демократичних змін у Польщі.
Петро Порошенко (ліворуч) і Барак Обама, Варшава, 4 червня 2014 року
Петро Порошенко (ліворуч) і Барак Обама, Варшава, 4 червня 2014 року
XS
SM
MD
LG