Доступність посилання

ТОП новини

На кордоні України з Росією біженців не має, їх бачать лише в Росії – прикордонники


Державна прикордонна служба України повідомляє, що на державному кордоні з Росією жоден громадянин України не висловив бажання отримати статус біженця в Росії.

«Натомість російські засоби масової інформації поширюють повідомлення про тисячі біженців з південно-східної України, яких прийняла Ростовська область за минулу добу і кількість яких росте з кожним днем. Вони посилаються на інформацію, розповсюджену уповноваженим із прав дітей при президентові Росії Павлом Астаховим», – йдеться в повідомленні прикордонслужби.

У відомстві зауважили, що за минулу добу кордон з Росією на виїзд з України перетнуло 11417 громадян України. «Для прикладу, 2 червня ця цифра сягала 11151 громадян України, а напередодні вихідних – 30 травня – 15380 українців. Майже така ж сама кількість громадян України щодня перетинає українсько-російський кордон на в’їзд в Україну», – додали у прикордонслужбі.

Крім того, у відомстві нагадали, що декілька днів тому Павло Астахов також розповсюдив інформацію про начебто затримання українськими прикордонниками автобуса з дітьми на кордоні з Росією і що діти були вимушені залишати Україну пішки. Проте тоді співробітники Держприкордонслужби не затримували на кордоні жодного транспортного засобу, який би перевозив дітей, в тому числі й дітей-біженців, до Росії – наголосили прикордонники.
XS
SM
MD
LG