Доступність посилання

ТОП новини

Студенти НУБіП пікетували Кабмін через зміну ректора


Студентська акція протесту під Кабміном
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:45 0:00
Студенти Національного університету біоресурсів і природокористування України провели акцію протесту під стінами Кабінету міністрів, протестуючи проти неправомірного призначення виконувачем обов’язків ректора цього вишу Станіслава Ніколаєнка.

За словами голови студентської організації НУБіП Ольги Кухар, ректор підписував угоду з Кабінетом міністрів України, тому усувати його мав право лише вищевказаний орган. Попри те, що трудовий колектив вирішив залишити на посаді чинного ректора, міністр освіти Сергій Квіт видав указ, згідно з яким Дмитра Мельничука усунули з посади, натомість в.о. ректора призначили Станіслава Ніколаєнка.

«Ми звернулися з відкритим листом до прем’єр-міністра України, в якому просимо дати правову оцінку діяльності Міністерства освіти та окремих її працівників, які нехтують законами України та думкою трудового колективу», – сказала активістка.


Національний університет біоресурсів і природокористування України – єдиний виш на теренах СНД, який повинен був пройти акредитацію дипломів за стандартами США. Це дало б змогу студентам вступати на освітньо кваліфікаційний рівень магістра в будь-який виш США і Європи.

Також НУБіП став партнером українсько-американського інноваційно-інвестиційного проекту зі створення асоціації українських та американських університетів, бізнескомпаній «Агродолина». У рамках цього проекту заявлений обсяг інвестицій становив 25 мільйонів доларів. Кошти залучались американськими бізнескомпаніями на чолі з Біллом Клінтоном. Проте за умовами договорів, університет зобов’язувався не впроваджувати адміністративних і кадрових змін. Дмитро Мельничук є почесним професором університетів штатів Айова й Арканзас, а також почесним сенатором Сенату штату Луїзіана.
XS
SM
MD
LG