Доступність посилання

ТОП новини

Активісти протестують проти забудови берегів річки Стир


Активісти протестують проти забудови берегів річки Стир
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:21 0:00
Громадські активісти Рівненщини провели попереджувальну акцію проти забудови рекреаційної і пам’яткоохоронної зони в районі Хрінницького водосховища на річці Стир.

Вони підтримали протест жителів села Боремель. Люди розповідають, що вже впродовж трьох років на місці колишніх городів на крутому схилі Стиру риватні забудовники руйнують пам’ятки археології, а також порушують Водний кодекс (адже забудовують територію до самої води).

Знищена частина давньоруського городища, селяни не можуть безперешкодно пересуватися берегом і рибалити.

Міліціонери, яких активісти викликали на місце будівництва, пообіцяли розібратися «в законному порядку». Тим часом активісти зняли паркан одного з будівництв, споруджений на кручі над водосховищем. Депутати районної ради підготували звернення до Генеральної прокуратури України.

Забудова по периметру Хрінницького водосховища триває понад два десятки років, незважаючи на рішення Рівненської облради про охоронну зону по периметру водойми. Водосховище є улюбленим місцем відпочинку рівнян і волинян. Історики називають його археологічним клондайком через величезну кількість віднайдених на берегах Стиру цінних знахідок.
XS
SM
MD
LG