Доступність посилання

ТОП новини

Активісти криворізького Євромайдану вимагають звільнення прокурора міста


Активісти криворізького Євромайдану в четвер у Києві пікетували будівлю Генеральної прокуратури України, вимагаючи звільнення з посади новопризначеного прокурора Кривого Рогу Валерія Прихожанова й призначення на його місце людини з іншого регіону, не пов’язаної, як кажуть мітингувальники, з місцевою владою та бізнесом.

Про це Радіо Свобода повідомила член ради Майдану, голова Громадської ради Криворіжжя Ірина Туровська, одна з ініціаторів акції. Вона зазначила, що, на думку учасників акції, новий прокурор не відповідає очікуванням громадськості, адже до його попередньої роботи на посаді очільника однієї з районних прокуратур міста є зауваження. Про все це пікетувальники повідомили на зустрічі із заступником начальника управління кадрового забезпечення Генеральної прокуратури України.

«Ми передали йому звернення, а також флешку з відеоматеріалами вчорашнього зібрання жителів Кривого Рогу, де люди розказували про зловживання Прихожанова на колишній посаді. Ми вимагаємо скасування наказу від 22 травня про призначення Прихожанова прокурором Кривого Рогу, призначення комісії Генеральної прокуратури із перевірки діяльності Прихожанова і призначення на його місце людини з іншого регіону. Генеральна прокуратура попросила нас надати відповідні документи і ми їх наразі збираємо», – розказала Ірина Туровська.

Водночас вона повідомила, що має інформацію про те, нібито дані про кожного з пікетувальників, які сьогодні вирушили до столиці, були передані представникам криміналітету. «Ми побоюємось за своє життя й здоров’я, за своїх рідних, за своє майно. Зараз, прямо тут, у Генеральній прокуратурі, ми пишемо звернення до Генерального прокурора, де просимо забезпечити нашу безпеку», – зазначила активістка.

У прес-службі прокуратури Кривого Рогу Радіо Свобода підтвердили, що наприкінці травня під тиском пікетувальників прокурор міста був змушений написати розписку про те, що «без згоди територіальної громади посаду прокурора міста обіймати не буде». Від коментарів ЗМІ новий прокурор поки утримується.
XS
SM
MD
LG