Доступність посилання

ТОП новини

Нацгвардія спростовує звернення з вимогою запровадити на Донбасі надзвичайний стан


Командування Національної гвардії України спростувало звернення до керівництва держави з закликом запровадити на Донбасі надзвичайний стан. У повідомленні, поширеному на сайті Нацгвардії, відкидають, що мають стосунок до «громадського штабу Національної гвардії», який раніше сьогодні оприлюднив згадану заяву.

«Командування Національної гвардії України обурене зверненням «громадського штабу» обʼєднання під назвою «Національна гвардія» до президента України з низкою вимог для врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях. Вимагаємо терміново припинити робити будь-які недостовірні заяви від імені Національної гвардії України та таким чином дискредитувати військове формування», – наголосили у Нацгвардії.

Прес-служба формування заявляє, що згадане громадське обʼєднання «не є офіційно зареєстрованою громадською організацією та не має жодного права для оприлюднення офіційних заяв від імені Національної гвардії України».

«Звертаємося особисто до пана Волкова як голови вищезгаданого обʼєднання терміново припинити робити заяви від Національної гвардії України, адже на такі заяви його ніхто не уповноважував. У протилежному випадку командування Національної гвардії України змушене буде звернутися до суду», – наголосили у Національній гвардії.

У заяві, оприлюдненій раніше у п’ятницю, «громадський штаб Національної гвардії України» закликав новообраного президента України провести на Донбасі «на широкомасштабну військову операцію».
XS
SM
MD
LG