Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині бойовики збили літак, а мешканці хочуть «гуманітарного коридору»


Проросійські бойовики з батальйону «Схід» готують боєприпаси для переносного зенітно-ракетного комплексу під час військових навчань на їх тренувальній базі неподалік Донецька, 1 червня 2014 року
Проросійські бойовики з батальйону «Схід» готують боєприпаси для переносного зенітно-ракетного комплексу під час військових навчань на їх тренувальній базі неподалік Донецька, 1 червня 2014 року
Донецьк – На Донеччині тривають бої поблизу Слов’янська. За інформацією штабу антитерористичної операції, бойовики ведуть обстріл із території церкви, в української армії є постраждалі. А над Слов’янськом у п’ятницю був збитий український літак. Тим часом у Донецьку бойовики захопили відділення лікарні та обіцяють перетворити його на власний госпіталь. А українські силовики планують влаштувати для мешканців міст, де проходять бойові дії, «гуманітарні коридори», щоб люди могли виїхати.

На Донеччині є кілька міст, що потребують «коридорів» задля безпечного вивезення мешканців. В першу чергу це Слов’янськ, адже він оточений двома колами блокпостів – озброєних сепаратистів та українських військових, при цьому порушено транспортне сполучення з містом. Люди, яким вдалося залишити Слов’янськ, розповідають, що бажаючих поїхати у місті дуже багато, проте шляхи для «втечі» обмежені.
Є люди, які займаються вивезенням мешканців, але зараз немає можливості, бо терористи перестали пускати

Олександр, який днями виїхав зі Слов’янська, розповів Радіо Свобода, чому мешканцям потрібні «гуманітарні коридори». «Є шляхи, де немає, наприклад, постів сепаратистів, якщо є власний транспорт, то виїхати можна, – каже він. – У нас є район, там стоїть тільки українська армія, і туди можна виїхати. Міжміський транспорт ходить тільки в Харків, Донецьк, Горлівку. Є люди, які займаються вивезенням мешканців, але зараз у них немає можливості, бо терористи перестали пускати. Є потреба в транспорті, в кого немає власного транспорту, виїхати взагалі неможливо», – розповів Олександр.

За неофіційною інформацією, військові прагнуть домовитись із сепаратистами про безпечне вивезення жителів за межі міста. Джерела у Міністерстві оборони підтвердили Радіо Свобода, що це питання наразі вирішується.

Бої в області тривають

За інформацією колег зі Слов’янська, озброєні сепаратисти у п’ятницю увечері збили український літак АН-26, при цьому пілотам вдалось вистрибнути з парашутом. За словами очевидців, у момент влучання, літак був спрямований в бік населеного пункту, але екіпажу вдалось розвернути його в бік лісосмуги.

Бойовики вчергове облаштовують вогневі точки у дитсадках, школах та храмах, розповів речник АТО Владислав Селезньов.















Він повідомив, що у селищі біля Слов’янська одна з вогневих точок знаходиться на подвір’ї церкви. За словами Селезньова, вогонь з тієї позиції ведеться зі 120 міліметрового міномета. Також, за його інформацією, в Краматорську бойовики розгорнули свій штаб у дитячому будинку, де досі перебувають вихованці. Водночас, у звільненому від бойовиків Красному Лимані вже повернули українські прапори.
Селезньов: український літак збили двома пострілами з ПЗРК
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00

Усі головні автошляхи з Донецька досі контролюються сепаратистами. Представники угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичною організацією, примусили у п’ятницю одного з основних провайдерів відключити низку українських телеканалів.

Також, цього ж дня озброєні представники «ДНР» захопили одне з відділень донецької лікарні імені Калініна, яка є чи не найбільшою медустановою міста. Деталі Радіо Свобода розповів прес-секретар обласної адміністрації Ілля Суздалєв.

«Сьогодні представники «Донецької народної республіки» захопили відділення, в якому обслуговуються працівники державних підприємств, установ та організацій. У цьому відділенні було здійснено евакуацію пацієнтів, які на той час перебували в приміщенні. Зараз туди доставлені шестеро поранених з «ДНР». Щодо подальшого використання цього приміщення у нас наразі інформації достеменної немає. Що стосується в цілому роботи лікарні, то вона здійснювалась у звичайному режимі», – зазначив Суздалєв.

Загалом за інформацією обласної влади, основна робота у них наразі сконцентрована навколо звільнення заручників, яких у «ДНР», за підрахунками голови обласної держадміністрації Сергія Тарути, понад 200 осіб. Тарута розповів, що позицію влади на переговорах представляє міський очільник Донецька Олександр Лук’янченко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG