Доступність посилання

ТОП новини

МВС порушило справу за перепродаж американських сухих пайків


Склад однієї порції американських сухих пайків MRE
Склад однієї порції американських сухих пайків MRE
Міністерство внутрішніх справ повідомляє про порушення кримінальної справи за перепродаж сухих пайків MRE, які США передали українській армії.

Згідно з даними на сайті відомства, американські сухі пайки через посередника збував начальник продовольчого складу однієї із військових частин Міноборони на Миколаївщині. «Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю, отримавши оперативну інформацію, провели закупівлю 45 комплектів американських сухих пайків MRE, призначених для Міністерства оборони України на підставі угоди між урядом України та Урядом США. Продавця затримано, пайки вилучено», – зазначили у прес-службі МВС.

«Під час допиту чоловік повідомив, що з військовим, який збував пайки, він тримав зв'язок по мобільному телефону. Наразі особу збувача уже встановлено. Ним виявився начальник продовольчого складу однієї із військових частин», – додали у відомстві.

Справу розслідують за статтею «придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом» Кримінального кодексу України.

Наприкінці травня у Міністерстві оборони України повідомили про те, що розподілили між українськими військовими частинами 300 тисяч раціонів сухих пайків, які надійшли в України в рамках допомоги США.
XS
SM
MD
LG