Доступність посилання

ТОП новини

Луганські прикордонники обурилися заявою очільника Міноборони у Брюсселі


Особовий склад Луганського прикордонного загону звернувся до виконувача обовʼязків міністра оборони Михайла Коваля з обуренням через його заяву про те, нібито штурму їхнього загону бойовиками не було. Про це йдеться у листі, оприлюдненому на сайті Державної прикордонної служби.

«Ми, особовий склад Луганського прикордонного загону, який із боями проривався з місця дислокації, хочемо висловити власне обурення вашою заявою, зробленою під час візиту до Брюсселя, про те, нібито штурму управління загону насправді не було. Ми, хто півтори доби відстрілювався від озброєних терористів, чиїх вісьмох товаришів дістали кулі та гранати бойовиків, хто щиро очікував допомоги саме від вас, але так її і не дочекався», – йдеться у зверненні.

«Знаємо, що між командиром нашого загону та вами відбулася телефонна розмова. Ви запевнили його у тому, що допомога буде надана вже найближчим часом, однак минули майже дві доби, і крім показового польоту авіації більше нічого так і не відбулося», – стверджують прикордонники.

Вони наголосили, що «продовжують охороняти державний кордон на нових місцях дислокації».

За даними Держприкордонслужби, штурм загону бойовиками тривав із ранку понеділка, 2 червня. Зрештою, управління Луганського загону та відділ прикордонної служби «Станично-Луганське» передислокували.

В.о. міністра оборони Михайло Коваль під час візиту у Брюссель заявив, що штурму луганських прикордонників не було, мав місце лише обстріл.
XS
SM
MD
LG