Доступність посилання

ТОП новини

Сікорський: Польща і ЄС не визнали і не визнають анексії Криму


Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський знову запевнив, що і Польща, і Європейський союз не визнали і не і не визнають анексії Росією українського Криму.

«Також хочу висловити стурбованість фактами фатальною економічної і політичної ситуації, в яку потрапив Крим після анексії, і розумію, що багато жителів Криму, які виступали проти України, зараз починають шкодувати про це», – сказав він в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня. Україна» (DT.UA).

Голова польського МЗС також назвав неприйнятним, що «з території сусідньої держави в Україну висилаються десятки вантажівок зі зброєю і терористами».

За його словами, Україна має право захищати свою територію, але при цьому зобов’язана мінімізувати втрати серед цивільного населення.

Росія після окупації й анексії Кримського півострова фактично підтримує збройні сепаратистські рухи, що діють у деяких частинах Луганської й Донецької областей. У цих рухах, зокрема, беруть участь громадяни Росії. Україна проводить у цих регіонах антитерористичну операцію.
XS
SM
MD
LG