Доступність посилання

ТОП новини

Всі, хто мріяв про громадянську війну, мають про неї забути – Коваль


Михайло Коваль
Михайло Коваль
У східних регіонах України триває припинення збройного конфлікту, заявляє виконувач обов’язків міністра оборони України Михайло Коваль.

«Нині триває процес припинення збройного протистояння на сході країни і президент України – верховний головнокомандувач Збройних сил України Петро Порошенко робить практичні заходи, які дають велику надію, що в найкоротші терміни буде ухвалено мудрі рішення і жителі сходу України житимуть у мирі», – сказав Коваль під час відвідання Головного військового клінічного госпіталю, повідомляє сайт Міноборони.

Крім того, в.о. міністра звернувся до особового складу Збройних сил України. Він повідомив, що новий президент України оголосив курс на врегулювання всіх проблем на сході України мирним шляхом, переведення ситуації із стадії збройного конфлікту у площину переговорного процесу.

За його словами, сьогодні ситуація на Донбасі не пішла за розробленим за кордоном сценарієм. «Усі, хто мріяв про громадянську війну, мають про неї забути. Кожен громадянин України усвідомив, що зброя буде застосовується лише проти тих, хто став на шлях терору, хто має на своїх руках кров невинних людей, хто порушив мир та спокій в нашій державі. Проте мир, якого ми прагнемо досягти найближчим часом, не буде тривалим, якщо ми належним чином не зміцнимо нашу безпеку, не підвищимо боєздатність національних Збройних сил», – заявив урядовець.

Під час інавгураційної промови новообраний президент України Петро Порошенко закликав бойовиків на сході скласти зброю і пообіцяв амністію тим, хто не вбивав людей і не фінансував терористів на Донбасі.
XS
SM
MD
LG