Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики захопили центр «Ізоляція» в Донецьку


Сьогодні вранці в Донецьку бойовики угруповання «Донецька народна республіка» захопили культурну інституцію «ІЗОЛЯЦІЯ».

Як повідомляє центр на своїй сторінці у Facebook, озброєні бойовики вторглися на територію колишнього заводу ізоляційних матеріалів, де розташовується міжнародний благодійний фонд «ІЗОЛЯЦІЯ. Платформа культурних ініціатив».

«Незадовго до вторгнення фонд припинив творчу діяльність. Таким чином, на момент захоплення ніяких масових заходів та виставкових проектів не проводилося», – йдеться в повідомленні.

За словами представника «ДНР», яку українська влада визнає терористичною організацією, Романа Лягіна, наявні приміщення заводу ізоляційних матеріалів будуть використовуватися для зберігання і сортування гуманітарної допомоги, а також здійснення адміністративних робіт «ДНР».

Крім того, як повідомили у фонді, Лягін висловив зацікавленість у використанні бомбосховища, розташованого на території заводу. Загарбники пообіцяли не завдавати шкоди творам мистецтва і майну фонду, йдеться в повідомленні.

«Вперше в зоні АТО був захоплений великий культурний центр, який не приховував своєї громадянської позиції», – наголосили в «ІЗОЛЯЦІЇ».

«ІЗОЛЯЦІЯ» – це неприбутковий недержавний фонд, відкритий у 2010 році і розташований в Донецьку на території колишнього заводу з виробництва ізоляційних матеріалів. Фонд реалізує свою діяльність у трьох взаємозв’язаних напрямах: спеціальні арт-проекти, освітні програми та проекти, орієнтовані на активізацію життя спільнот.
XS
SM
MD
LG