Доступність посилання

ТОП новини

Президент Сирії Башар Асад підписав указ про амністію


Башар Асад
Башар Асад
Президент Сирії Башар Асад оголосив про широку амністію – менше ніж через тиждень після того, як його обрали на ще один семирічний термін президентства в охопленій громадянською війною країні.

Згідно з амністією, в деяких випадках смертні вироки були замінені довічним ув’язненням, скорочені тюремні терміни, скасовані покарання.

Амністія також стосується низки осіб, засуджених за злочини, пов’язані з тероризмом. Уряд Башара Асада називає «терористами» повстанців, які ведуть боротьбу проти нинішнього режиму.

В указі зазначається, що іноземці, які беруть участь у боях в Сирії, можуть протягом місяця здатися владі, щоб бути амністованими.

З початку конфлікту в Сирії в березні 2011 року Асад кілька разів оголошував амністію. Опоненти режиму заявляють, що незважаючи на це, тисячі опозиціонерів і активістів продовжують залишатися під вартою.

Минулого тижня Башар Асад був переобраний президентом Сирії на третій термін. За даними виборчкому країни, за нього проголосували 89 відсотків виборців. Президентські вибори відбулися 3 червня в регіонах, контрольованих урядом. Сирійська опозиція назвала фарсом проведення виборів в охопленій громадянською війною країні.
XS
SM
MD
LG