Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко доручив силовикам допомогти в евакуації цивільних із зони АТО


Президент України Петро Порошенко доручив створити умови для мирного населення, яке бажає виїхати із районів проведення антитерористичної операції.

Про це президент сказав на зустрічі з керівниками СБУ, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони та Державної служби з надзвичайних ситуацій, інформує прес-служба глави держави.

Також президент України доручив уряду взяти на себе організацію перевезення людей та заходи з медичного обслуговування та розгорнути мережу мобільних пунктів для забезпечення мирного населення питною водою, харчуванням і медикаментами.

Згідно з цим дорученням, місцеві державні адміністрації за участю органів місцевого самоврядування повинні разом з Кабінетом міністрів розмістити населення, яке прибуває з району антитерористичної операції.

Влада України проводить антитерористичну операцію в окремих районах Донецької і Луганської областей. На цих територіях значну кількість адміністративних будівель контролюють бойовики із угруповань «Донецька народна республіка» та «Луганська народна республіка». Україна вважає ці організації терористичними.
XS
SM
MD
LG