Доступність посилання

ТОП новини

Переселенці з зони АТО тікають до Ізюма


Переселенці: сльози через зруйноване місто
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:49 0:00
Ізюм, місто на кордоні Харківської та Донецької областей, стало пунктом, куди з'їжджаються переселенці з Донецької та Луганської областей.

За даними кореспондента Радіо Свобода, у приміщенні міськради тут організували прийом заявок від тих, хто потребує допомоги. Сюди можна звернутися за тимчасовим житлом, матеріальною допомогою, медикаментами, харчами. Також тут оформлюють дітей до дитячих садків, а тих, кому необхідна допомога лікарів, скеровують у медзаклади міста.

Водночас в ізюмській міськраді кажуть, що централізованої допомоги з Києва чи, зокрема, якоїсь державної програми, що займалася б питаннями переселенців зі сходу, досі немає.

«Житло, наприклад, надають самі мешканці Ізюма, – розповіла головний спеціаліст з обліку житла міської ради Ізюма Людмила Слепічко. – У нас є перелік адрес, куди можна поселити. Деякі люди самі знаходять. Слава Богу, мешканці відгукнулись, приходять і надають житло».

Раніше у вівторок президент України Петро Порошенко доручив створити умови для мирного населення, яке бажає виїхати з районів проведення антитерористичної операції.
XS
SM
MD
LG