Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС Німеччини бачать «нову атмосферу» в процесі врегулювання кризи в Україні


Франк-Вальтер Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр
Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр сподівається, що Росія впливатиме на сепаратистські групи в Україні. Про це він заявив за підсумками переговорів у російському Санкт-Петербурзі з міністрами закордонних справ Польщі й Росії Радославом Сікорським і Сергієм Лавровим.

«Я сподіваюся, що вплив, який має Росія, буде використаний для того, щоб впливати на сепаратистські групи», – сказав Штайнмаєр.

Він також відзначив важливість забезпечення охорони українсько-російського кордону, щоб не було проникнення зброї до України.

За словами німецького міністра, поки що не йдеться про політичне врегулювання конфлікту, але нинішня ситуація дає «можливості для деескалації, і зараз потрібно використовувати позитивний момент».

Штайнмаєр наголосив, що зараз з’явилася нова атмосфера після обрання нового президента України Петра Порошенка, і є умови для подолання кризи. «Вибори показали, що більшість людей стоять за цим президентом, але також було виявлено виразне послання про те, що український народ у своїй переважній більшості виступає за єдність України», – сказав німецький міністр.

Штайнмайєр нагадав, що Порошенко заявив про необхідність припинення вогню, щоб сепаратисти припинили бойові дії.

Україна і Захід звинувачують Росію у дестабілізації ситуації на українському сході і підтримці бойовиків.
XS
SM
MD
LG