Доступність посилання

ТОП новини

ОДА: прикарпатський батальйон наразі на схід не їде


Наказ начальника Генерального штабу Збройних Сил України про відправлення п’ятого батальйону територіальної оборони Івано-Франківської області у зону бойових дій на південному сході держави наразі скасований. Це підтвердив сьогодні голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Андрій Троценко.

Очільник області побував в частині, де дислокується батальйон, і повідомив: «Хлопці залишатимуться на базі в Делятині. Жодних виїздів немає».

Протягом доби матері і дружини блокували військову частину в Делятині, вимагаючи, щоб прикарпатців не посилали у зону бойових дій без засобів спецзахисту.

У неділю Рада оборони Івано-Франківської області ухвалила рішення не посилати територіальний батальйон оборони для участі в АТО, поки він не буде забезпечений індивідуальними засобами захисту, бронежилетами.

Як повідомили в обласній держадміністрації, до Кабінету міністрів України направили пропозиції про налагодження централізованої закупівлі захисних засобів в інших країнах. Наразі право на постачання бронежилетів в Україні має лише одна фірма. При придбанні засобів захисту для військових виникають проблеми через бюрократичні нюанси і непрозорість укладання угод за закупівлю матеріально-технічних цінностей.

За словами Андрія Троценка, найвище керівництво повинне зараз зруйнувати старі схеми, які працювали у сфері постачання матеріально-технічних цінностей.
XS
SM
MD
LG