Доступність посилання

ТОП новини

Дані про продаж американських сухпайків передадуть до військової прокуратури – МВС


Матеріали за фактом продажу сухих пайків, які влада США передала українській армії, передадуть до військової прокуратури. Про це заявив начальник департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС Василь Пісний, повідомили у прес-службі міністерства.

Зокрема, він нагадав, що днями правоохоронці, отримавши оперативну інформацію, провели закупівлю 45 комплектів американських сухих пайків, призначених для Міністерства оборони України на підставі угоди між урядами України та США. Продавця затримали, пайки вилучили.

Під час допиту чоловік повідомив, що із військовим, який збував пайки, він тримав зв’язок по мобільному телефону. Наразі особу продавця уже встановлено. Ним виявився начальник продовольчого складу однієї із військових частин, зазначив Пісний.

Правоохоронці за цим фактом відкрили кримінальне провадження за статтею 198 Кримінального кодексу України (Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом). Cлідчі дії тривають.

У квітні в Україну надійшло близько 300 тисяч американських сухпайків, однак незабаром у засобах масової інформації з’явилася інформація про те, що частина цих пайків почала продаватися в магазинах.

Днями в МВС підтвердили, що американські сухі пайки розкрадають.
XS
SM
MD
LG