Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: переміщення дітей зі Сніжного до Росії буде кваліфікуватися як «міжнародне викрадення»


Бойовики угруповання «ДНР», яке в Україні на офіційному рівні визнано терористичною організацією
Бойовики угруповання «ДНР», яке в Україні на офіційному рівні визнано терористичною організацією
Офіційний Київ застерігає Москву від можливого незаконного вивезення до Росії дітей, викрадених у Донецькій області представниками угруповання «Донецька народна республіка», яке українська влада називає терористичним.

Відповідну заяву поширив департамент інформаційної політики МЗС України.
«Російській стороні направлено ноту, в якій звертається увага на відсутність дозвільних документів на вивезення дітей за кордон, а тому їх переміщення до Російської Федерації буде кваліфіковано як міжнародне викрадення дітей з відповідними правовими наслідками для зловмисників та інших сторін, за сприяння або з потурання яких вчиняється цей злочин», – заявили в МЗС Росії.

Відомство застерегло російську сторону, що такі дії суперечитимуть всім нормам міжнародного права і закликало не допустити вивезення викрадених дітей до Росії і запобігати таким випадкам у майбутньому.

У МЗС нагадали, що група з 28 громадян України, зокрема, 25 дітей-сиріт і вихованців дитячих будинків сімейного типу зі Сніжного на Донеччині, які прямували на оздоровлення до Дніпропетровської області, була викрадена озброєними представниками «ДНР» раніше сьогодні.

Тим часом, у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що захоплений бойовиками автобус із 25 дітьми вже перебуває на території Росії.

Як заявив начальник Управління кримінальної міліції з питань дітей Олексій Лазаренко, двох із трьох дорослих, які супроводжували дітей, висадили з автобуса.

За його даними, автобус із дітьми проїхав через Красний Луч Луганської області й наразі перебуває на території Росії. За словами Лазаренка, кінцевою метою сепаратистів є Крим, у який вони мають намір потрапити через Керченську протоку.
XS
SM
MD
LG