Доступність посилання

ТОП новини

США не будуть відправляти війська в Ірак – Обама


Барак Обама
Барак Обама
США не направлятимуть військ до Іраку, заявив американський президент Барак Обама.

Водночас він заявив, що розглядає різні варіанти того, як Америка може допомогти стабілізувати ситуацію в Іраку, де триває наступ бойовиків, пов’язаних з «Аль-Каїдою».

При цьому Обама наголосив, що розгляне такі можливості найближчим часом, але будь-які дії США мають супроводжуватися зусиллями з боку іракської влади.

«Ми не можемо зробити це за них», – сказав Обама.

Виступаючи перед журналістами перед відльотом до штату Північна Дакота, президент США заявив, що погрози угруповання «Ісламська держава Іраку і Леванту» є загрозою не тільки для народу Іраку, а й для американських інтересів.
Іракські новобранці вирушають на боротьбу з ісламістськими бойовиками
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00


Обама наголосив, що уряд Іраку має докласти зусиль для подолання розбіжностей між шиїтами і сунітами. Інакше, за його словами, військова допомога США не приведе до придушення ісламістських повстанців.

Тим часом, в ООН заявляють про сотні загиблих людей, багато з яких були страчені, після того, як бойовики угруповання «Ісламська держава Іраку і Леванта» цього тижня захопили друге за величиною місто Іраку Мосул.

За даними Міжнародної організації з міграції, 40 тисяч людей втекли з Тікріта і Самари після приходу бойовиків, раніше з Мосула втекли півмільйона людей.
XS
SM
MD
LG