Доступність посилання

ТОП новини

Діти-сироти зі Сніжного повернулися з Росії і відпочивають в Кривому Розі – Донецька ОДА


Фото ілюстраційне
Фото ілюстраційне
Літак з викраденими у четвер вихованцями будинку дитини міста Сніжне у п’ятницю приземлився в аеропорту Дніпропетровська. Про це повідомили у прес-службі Донецької облдержадміністрації. За їхніми даними, після прильоту діти вирушили до відпочинкового табору під Кривим Рогом.

«Після активного втручання в ситуацію з боку Донецької облдержадміністрації, Міністерства закордонних справ, уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та інших організацій, у тому числі і міжнародних, російська сторона повернула до України 16 дітей-сиріт, які були незаконно вивезені з території нашої держави 12 червня», – повідомили у прес-службі.

Сьогодні вранці діти прибули до табору, де оздоровлюватимуться 21 день. Усі витрати, пов’язані з їхнім відпочинком, взяла на себе Криворізька міська рада.

12 червня озброєні сепаратисти перехопили автобус із дітьми зі Сніжного, який прямував у Дніпропетровську область, і відправили його в Росію.

Україна вимагала від Росії повернути дітей додому. Міністерство юстиції звернулося в Європейський суд з прав людини із проханням зобов’язати російські компетентні органи передати генеральному консулові України викрадених бойовиками дітей-сиріт.
XS
SM
MD
LG