Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні організації співчувають Україні через загибель військових у Луганську


ООН, ОБСЄ та Європейська рада у заявах своїх керівників висловлюють співчуття Україні через загибель військових у Луганську.

Президент Європейської ради Герман ван Ромпей наголосив, що хоча законні сили мають використовуватися стримано, немає сумнівів у тому, що український уряд має зобов’язання і відповідальність відновити порядок у своїх кордонах.

«Також немає сумнівів, що озброєні бойовики, які тероризують і вбивають громадян в Україні, мають зовнішню підтримку, зокрема, постачаннями зброї та підтримку іноземними бойовиками», – йдеться в заяві.

«Як країна-сусід Росія несе первинну відповідальність за забезпечення того, щоб такі постачання і зовнішня підтримка з-за кордону були негайно зупинені», – додав президент Європейської ради.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун рішуче засудив атаку на український військово-транспортний літак, повідомив офіційний представник голови організації.

«Генеральний секретар ООН занепокоєний тим, що нещодавні дипломатичні зусилля у напрямі розв’язання кризи не дали плодів, і закликає всі сторони негайно виконати Женевську угоду від 17 квітня, яка відкриває шлях до мирного врегулювання», – ідеться в повідомленні.

Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзаньєр також засудив атаку бойовиків у Луганську.

«Я рішуче засуджую насильство, єдиний шлях до вирішення кризи – це діалог із залученням усіх сторін», – наголосив генеральний секретар ОБСЄ.

Із засудженням нападу і закликами покарати винних виступили також дипломатичні відомства Німеччини, Великої Британії та Канади.

У ніч на 14 травня при заході на посадку в аеропорту Луганська бойовики пострілами із зенітної установки та кулемета збили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України Іл-76, який здійснював перевезення особового складу з метою ротації. На борту літака перебували 49 військовослужбовців.
XS
SM
MD
LG