Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор»: журналістів каналу «Звезда» передали до СБУ


Групу з двох громадян Росії, журналістів офіційного телеканалу Збройних сил Росії «Звезда», а також їхніх помічників – двох жителів Донецької області передали до СБУ. Про це Радіо Свобода в неділю повідомили в місцевому осередку партії «Правий сектор», представники якої затримали журналістів.

За їхніми даними, групу виявили й затримали біля Покровського блокпосту. У «Правому секторі затриманих називають «російськими пропагандистами».

Маючи акредитації угруповання «Донецька народна республіка», російські журналісти у своїх сюжетах «спричиняли та закликали до міжнаціональної ворожнечі та культивували міф про «громадянську війну в Україні», заявили в «Правому секторі».

У партії стверджують, що серед вилучених у росіян матеріалів знайшлися дані про їхні контакти з найманцями та диверсантами з Росії, також працівники «Звезды» таємно знімали блокпости української армії, після чого відповідні дані потрапляли до Москви та озброєних сепаратистів.

«Двоє жителів Донбасу (чоловік та жінка – співмешканці) займалися тим, що перевозили за грошову винагороду вказаних осіб, усвідомлюючи та розуміючи, чим ті займаються», – повідомили в «Правому секторі».

На сайті телеканалу «Звезда» з’явилася інформація, що на Дніпропетровщині, в районі населеного пункту Покровське, затримали кореспондента Євгенія Давидова та звукоінженера Микиту Конашенкова, які перебували «в офіційному відрядженні», і що канал просить президента України їх звільнити.

На початку червня в Україні вже затримували журналістів телеканалу «Звезда», пов’язаного з Міністерством оборони Росії. Їх підозрювали в тому, що вони здійснювали спостереження і збирали інформацію про службу на одному з блокпостів Національної гвардії. У них також виявили документи про «акредитацію» від імені угруповання «Донецька народна республіка», яке в Україні визнане терористичним.
XS
SM
MD
LG