Доступність посилання

ТОП новини

Начальника управління Генштабу відсторонили на час розслідування загибелі військових у Луганську


Начальника головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України, генерал-майора Олександра Шутова відсторонено від виконання обовʼязків на час розслідування трагедії зі збитим літаком Іл-76 у Луганську. Про це в інтервʼю програмі «ТСН.Тиждень» повідомив виконувач обовʼязків міністра оборони Михайло Коваль.

«Зараз проводиться розслідування по тій трагедії, що відбулася вчора (загибель 49 військових у збитому літаку Іл-76 – ред.), і на час проведення розслідування зокрема і генерал Шутов відведений від виконання обовʼязків», – розповів він.

За словами очільника Міноборони, бойовики хотіли не просто підбити літак, а саме знищити його. «Три літаки були в цю ніч у небі. Терористи навмисно на ураження здійснили обстріл другого літака. Я так кажу, тому що було випущено дві ракети, а цей літак навіть під час влучення ракет у двигуни міг здійснити аварійну посадку на летовищі», – зазначив він.

«Після влучення двох ракет ще була для гарантії випущена дуже довга черга із крупнокаліберного кулемета 12,7 чи то ДШК, чи то «Утьос». І стріляли бронебойно-запалювальними патронами. Вибух відбувся крила літака, де знаходився авіаційний гас, і літак впав на землю», – додав Михайло Коваль.

В.о. міністра оборони назвав неправдивою інформацію про те, нібито військове командування знало про плани бойовиків обстріляли Іл-76. «Якщо є небезпека, ми негайно на неї реагуємо», – наголосив Михайло Коваль.

У ніч на 14 травня при заході на посадку в аеропорту Луганська бойовики пострілами із зенітної установки та кулемета збили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України Іл-76, який здійснював перевезення особового складу з метою ротації. Всі, хто був на борту, загинули. Відповідальність за скоєне взяли на себе бойовики з угруповання «Луганська народна республіка».
XS
SM
MD
LG