Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: у Києві затримали спільника лідера бойовиків Безлера


У Києві Служба безпеки України затримала одного з активних учасників угруповання «Донецька народна республіка», яку влада країни визнає терористичною організацією.

За повідомленням на сайті СБУ, «спільника терориста Ігоря Безлера (на прізвисько «Бєс»), громадянина «Д» (позивний «Сєвєр»)» затримали 13 червня.

«Встановлено, що «Д», мешканець Донеччини, прибув до Києва з метою дестабілізувати ситуацію у столиці. За словами затриманого, керівник бойовиків «Бєс» поставив йому завдання вчинити низку диверсій на об’єктах енерго- та водопостачання Києва, щоб відволікти увагу від подій на сході України», – йдеться в повідомленні.


За даними СБУ, затриманий диверсант спеціалізувався на підривній діяльності й разом з іншими бойовиками брав участь у підготовці мінування об’єктів інфраструктури Донецької області.

«Крім цього, зловмисник зізнався, що фінансував терористів, зокрема, бойовиків батальйону «Восток», – додали у відомстві.

Як повідомили в СБУ, під час затримання вилучили 100 тисяч гривень готівкою, гранату РГД-5, набої до вогнепальної зброї і 300 грамів наркотичної речовини.

Триває слідство.
XS
SM
MD
LG