Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: газова угода – це частина плану російської агресії щодо України


«Не Росії визначати куди нам йти, а йдемо ми в Європейський Союз» – Яценюк
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00
Газова угода є частиною російського плану зі здійснення агресії щодо України. Про це під час виступу у Верховній Раді щодо енергетичної безпеки України заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.«Це частина плану, яка передбачає цілий ряд заходів зі знищення української незалежності і державності», – сказав Яценюк.

«Це розпочалося з анексії Криму, з дестабілізації ситуації в Донецьку і Луганську, фінансування терористів на сході України, з засилання бандитів з боку Росії на території Донбасу, з передачі зброї, техніки, зі здійснення газового тиску на українських споживачів, з економічної блокади України – через блокування двосторонніх торговельно-економічних відносин і через фінансовий тиск», – сказав Яценюк.

«Росія не може ніяк зрозуміти, що Україна незалежна держава, і не Росії визначати куди нам йти, а йдемо ми в Європейський Союз», – наголосив Яценюк.

16 червня, о 10 годині ранку «Газпром» скоротив до нуля поставку газу для України, залишивши лише обсяги прокачування для європейських споживачів. Суперечку з газового питання розглядатиме Стокгольмський арбітраж, куди Україна і Росія подали напередодні судові позови.
XS
SM
MD
LG