Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» домігся розслідування щодо столичного прокурора про перевищення повноважень


Після ранкового пікету під стінами Генпрокуратури майданівців та активістів «Правого сектору», де вони вимагали люстрації керівництва відомства, Генпрокуратура розпочала розслідування щодо діяльності на своїй посаді прокурора Києва Миколи Герасимюка, а також усунула від виконання службових обов’язків декількох його підлеглих. Про це Радіо Свобода повідомив голова київської обласної організації «Правий сектор» Ігор Мазур.

«Хомич, Білецький і Авраменко відсторонені від виконання службових обов’язків,а щодо прокурора Києва Миколи Герасимюка буде проводитись внутрішнє розслідування. Розслідування буде проводитись по фактах, вказаних у наших зверненнях. Також знятий з посади прокурор Васильківського району. Замість нього, скоріш за все, буде призначено прокурора зі Слов’янська, який був у полоні в Донецьку», – розповів про результати перемовин активістів з працівниками прокуратури активіст.

Втім, на досягнутому майданівці та «Правий сектор» зупинятись не збираються і обіцяють звертатись до Громадської ради при прокуратурі щодо злочинних дій прокуратури і в інших областях України.

У вівторок вранці близько ста майданівців та активістів «Правого сектору», частина з яких була у військовій формі та масках, пікетували Генеральну прокуратуру з вимогою відставки прокурора Києва Миколи Герасимюка та його «команди Януковича».

Микола Герасимюк, за словами активістів, за часів президентства Віктора Януковича обіймав посаду заступника голови державної виконавчої служби України в час, коли проти майданівців масово фальшувались справи.

Під час особистої зустрічі з в.о. генпрокурора Олегом Махніцьким, активісти також подали звернення, що стосувались декількох його підлеглих, в тому числі прокурорів Харківської області, Василькова та Вінниці.
XS
SM
MD
LG