Доступність посилання

ТОП новини

Загиблий російський журналіст надавав інформаційний супровід одній із терористичних груп – Тимчук


Ігор Корнелюк
Ігор Корнелюк
Журналіст російського телеканалу «Росія» Ігор Корнелюк, який загинув сьогодні під Луганськом, потрапив на територію України нелегально і не був акредитований при штабі Антитерористичної операції. Про це заявив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

«За оперативними даними групи «Інформаційний спротив», журналіст російського телеканалу «Росія» Ігор Корнелюк, який загинув сьогодні під Луганськом, (як і його колега Антон Волошин) потрапили на територію України нелегально», – написав він.

Також, за словами Тимчука, вони не були акредитовані при штабі Антитерористичної операції.

«Перебуваючи на українській території, російські журналісти на Донбасі надавали інформаційний супровід діяльності одній з терористичних груп. До того ж, бойовики навіть не спромоглися забезпечити російську телевізійну групу засобами індивідуального захисту – касками і бронежилетами», – зазначив Тимчук.


Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія (ВДТРК) заявила про загибель свого кореспондента Ігоря Корнелюка в результаті мінометного обстрілу в районі селища Металіст Луганської області. Доля звукооператора Антона Волошина, який входив до знімальної групи Корнелюка, не відома. За повідомленням, журналіст загинув біля блокпоста бойовиків.

Останній репортаж Ігоря Корнелюка: Украина: в поселке Счастье каратели вырезали почти все местное население
XS
SM
MD
LG