Доступність посилання

ТОП новини

Лавров побачив «етнічні чистки» у мирному плані Києва


«Припинення вогню в Україні може призвести до етнічних чисток» – Лавров
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00
Міністр закордонних справ Росії заявляє, що деякі пропозиції Києва з мирного врегулювання на сході «близькі до етнічних чисток». Про це Сергій Лавров сказав сьогодні, перебуваючи в Азербайджані.

«Якщо це буде сформульовано як одностороннє припинення вогню на певний період, щоб ополченці могли здати зброю, а потім, як пообіцяв хтось у Києві, вже не пам’ятаю хто, вони змагаються у таких войовничих заявах, а потім їх усіх пожиттєво посадити в тюрму, а ще я чув варіант, що це тимчасове припинення вогню потрібне для того, щоб так звані сепаратисти залишили територію України – то це вже напевно близько до етнічних чисток», – заявив Лавров.

За його словами, Москва підтримала б ініціативу, яка б передбачала загальне припинення вогню, а потім можливість для «противників влади проявити добру волю» і переговори з Києва з «представниками південного сходу».

Сьогодні президент України Петро Порошенко озвучив деталі свого мирного плану, серед яких закриття кордону, припинення вогню, роззброєння і амністія тим, хто не чинив тяжких злочинів. Порошенко також зазначив, що українська сторона в односторонньому порядку тимчасово припинить вогонь на сході для того, щоб дати можливість членам незаконних збройних формувань роззброїтися, а російським найманцям – залишити країну.
XS
SM
MD
LG